maandag 17 december 2007

meningen over rookverbod zijn verdeeld in 't Hoogseizoen

De meningen over eventueel rookverbod in 't Hoogseizoen zijn verdeeld. Dit blijkt uit de enquête van vorige week op mijn blog.


32% van de klanten van 't Hoogseizoen vindt het geen enkel probleem. 14% wil het liever niet maar vindt het toch ook iets hebben om buiten gezellig een sigaret te roken. 23% vindt het echt niet leuk, maar zal er ook niet voor thuis blijven. 29% zegt liever thuis te blijven.


Vele eigenaars, inclusief Koen, hopen dat het algemeen rookverbod zo lang mogelijk uitgesteld wordt. Hoewel de meeste zaken een vast cliënteel hebben, vrezen ze er toch voor. De uitslag van de enquête spreekt voor zich.

rookverbod zorgt voor onrust in de horeca

Reserveringen voor de eindejaarsfeesten in restaurants en feestzalen is enorm gedaald ten opzichte van vorig jaar. De reden hiervoor is het algemene rookverbod in horecazaken dat in 2007 van start ging.


De Belgische horeca krijgt voor het eerst te maken met het rookverbod tijdens de feestdagen. Eigenaars van feestzalen en restaurants vrezen voor 20 % minder reserveringen met de eindejaarsfeesten. Verstokte Vlaamse rokers wippen steeds vaker de grens over als ze op restaurant willen gaan. Ook met eindejaar zal dit hoogstwaarschijnlijk het geval zijn.


Cafés of tavernes waarvan het aandeel van de bereide maaltijden minder dan een derde bedraagt van het geheel van voedingsmiddelen die worden aangeboden vallen niet onder het rookverbod. Zij moeten voorlopig nog niet panikeren. Toch stellen vele cafébazen zich de vraag de vraag : "hoe lang nog?"

woensdag 5 december 2007

Oostenrijk komt naar het Hoogseizoen

Dit jaar moet je geen geld meer uitgeven aan een skivakantie. Oostenrijk komt naar hier, meer bepaald naar 't Hoogseizoen. Vrijdag 14 december opent Koen zijn enige echte après-skibar.

Al wie zich verheugd heeft op de gezelligheid van de koude wintermaanden, moet zeker een kijkje komen nemen in de winterbar van café 't Hoogseizoen. Eén ding is zeker: de borreltjes en de schlagers zullen niet ontbreken.
De bar zal iedere dag geopend zijn van 20h. tot 2.00h.

't Hoogseizoen organiseert wijndegustatie


Hou je van een lekkere kaasschotel met een heerlijk glaasje wijn, kom dan zondag 9 december zeker naar 't Hoogseizoen.



Wijnkenner Adam Szak stelt zondagnamiddag om 14h. zijn beste wijnen voor. De aanwezigen proeven elk vier witte en vier rode wijnen . Voor iedere fles bespreekt Adam de wijn in het kort.

Koen biedt die dag ook nog een rijke kaasschotel aan. De kostprijs van het hele pakket bedraagt 14 €. Ben je toch niet zo een kaasliefhebber en wil je enkel de wijnen proeven kan dit ook voor 3 €. Schrijf je dus snel in, maar wacht niet meer te lang, want de plaatsen zijn beperkt.

dinsdag 20 november 2007

Vlaamse nostalgie in 't Hoogseizoen

Vrijdag 16 november vond er een "Vlaamse avond" plaats in 't Hoogseizoen in Genk. De juiste muziek en de Vlaamse pensen zorgden al snel voor een echt Vlaamse gevoel.


Omstreeks 22h. ving de enige echte "Vlaamse party" aan in 't Hoogseizoen. De vele Vlaamse leeuwen tegen de muren zorgden al onmiddellijk voor de juiste sfeer. Ook gaven de zwarte en witte pensen blijk van onze bourgondische oorsprong. Oude hits van artiesten zoals Will Tura, Isabelle A en Johan Verminnen gaven velen een heerlijk gevoel van nostalgie. Onder het mom van de leuze "eendracht maakt macht" draaide de DJ toch ook enkele franstalige hits. Deze avond was duidelijk niet gebaseerd op het politieke gekibbel rond de onderhandelingstafel.

Hoewel Koen de best verklede boer of boerin een gratis zuipkaart had beloofd, kwam niemand verkleed naar het feestje. Dit was echter geen domper op de feestvreugde. Ook zonder die zuipkaart werden er genoeg pintjes gedronken waardoor de avond in gezelligheid eindigde.

vrijdag 16 november 2007

Interview met Koen Geurden over de prijsverhoging in 't Hoogseizoen


Koen Geurden

Sinds vorige week heeft Koen Geurden, uitbater van 't Hoogseizoen in Genk, zijn prijzen verhoogd. Ik vroeg hem naar zijn motieven en de reacties van de klanten.

- 'T Hoogseizoen heeft sinds kort zijn prijzen verhoogd. Heeft deze verhoging betrekking op alle dranken?

Nee, niet alle prijzen zijn verhoogd. Jupiler en frisdranken zijn met 10 eurocent verhoogd. Zij kosten nu 1,60 € in plaats van 1,50 €. Ook de wijnen zijn met 20 eurocent omhoog gegaan. Porto en martini zijn respectievelijk 70 en 50 eurocent duurder. Sterke dranken hebben voorlopig nog dezelfde prijs. De dranken die ervoor al 1,70 € kostten, zoals bijvoorbeeld Ice Tea, koffie, thee, Hoegaarden, enz.… blijven ook onveranderd.



- Wat is de reden van deze prijsverhoging?

Dit komt door de aanhoudende prijsstijging bij de brouwerij INBEV. Hierdoor was ik genoodzaakt mijn prijzen te verhogen. Alleen het laatste jaar al zijn de tonnen met 3% gestegen.


- Je zegt dat de prijs van de tonnen gestegen is. Waarom heb je dan ook de andere
dranken verhoogd?

Ik denk dat dit redelijk logisch is. Jupiler en frisdranken, met de uitzondering van Ice Tea en Looza Ace hebben altijd dezelfde prijs gehad als de pintjes. Het zou raar zijn om enkel de bieren te verhogen. Het zou dan ook redelijk verwarrend worden denk ik. Het is ook zo dat de euro het leven een stuk duurder gemaakt heeft. Ook cafébazen kunnen hier niet onderuit. Toch denk ik dat de klanten zeker niet mogen klagen. Er zijn niet meer veel horecazaken waar je je pintje goedkoper kan gaan drinken.


- Hoe reageren de klanten op deze prijsstijging?

Over het algemeen valt het goed mee. 'T Hoogseizoen heeft zijn vast cliënteel. Ik denk niet dat er iemand is die hiervoor zal wegblijven. Soms merk ik wel een kleine ontevredenheid maar meestal lach ik dit gewoon weg. Als iemand het te duur vindt, kunnen ze nog altijd thuis hun pintje drinken (lacht).


- Op welke manier merk je dit dan ?

Af en toe krijg ik wel eens een schuine opmerking. Een voorbeeld: Door de prijsverhoging heb ik de zuipkaarten verhoogd naar 16 € in plaats van 15 €. Ik vind dit dan ook niet meer dan normaal. Toch worden hier soms grapjes over gemaakt. Sommigen geven wel eens commentaar dat de prijs van de zuipkaart NU AL verhoogd wordt, terwijl de zuipkaart nog maar een paar maanden bestaat. Maar zoals ik eerder al zei valt het over het algemeen heel goed mee.


- Andere cafés hebben hun prijzen al jaren terug verhoogd? Waarom jij nu pas?

Jos heeft hiervoor het café gehad. Hij heeft een aantal jaar terug zijn prijzen verhoogd van 1,40 € naar 1,50 €. Hij heeft natuurlijk wel een verdere prijsverhoging overwogen, maar heeft het toch telkens weer uitgesteld. Ik heb er nog een jaar mee gewacht, maar door de blijvende prijsstijging van brouwerij INBEV vond ik nu dat het tijd werd om de knoop eindelijk door te hakken.

'T Hoogseizoen past menukaart aan

Vanaf 1 november kunnen de klanten van 't Hoogseizoen genieten van enkele nieuwigheden op de menukaart. Als compensatie verdwijnen er wel wat oude gerechten en drankjes.

Sinds enkele weken heeft Koen Geurden, uitbater, zijn menukaart aangepast. De zomerse dranken zoals de Sangria met vers fruit en de kriek van het vat zullen niet meer te verkrijgen zijn tot de volgende lente. Wel kunnen de klanten nu genieten van een aantal winterse dranken zoals de heerlijke Corsendonk Christmas en de Dubbel Palm.

Ook verdwijnen er een paar gerechten van de kaart, zoals de pizza van het huis en het broodje gehakt. In de plaats hiervan biedt Koen nu gemengde warme hapjes en hamburgers aan. Ook zijn er sinds kort verschillende dagsoepen te verkrijgen. Dit varieert van uiensoep tot goulashsoep.

"Tot nu toe is de verkoop al een groot succes. De dingen die ik geschrapt heb werden simpelweg niet genoeg verkocht. Ik ben ook nog jong en wil nu zoveel mogelijk uitproberen zodat ik weet wat de klanten verwachten en wat me het meeste opbrengt natuurlijk, " zegt Koen.

woensdag 7 november 2007

Uitstap kerstmarkt en winterland

15 december 2007 organiseert Koen een daguitstap naar de kerstmarkt in Valkenburg en naar winterland in Maastricht.


Om de kerstsfeer op te snuiven gaan we 15 december met zijn allen naar de kerstmarkt in Valkenburg. Hiervoor zal een bus ingezet worden om 12.30h. De inschrijving kost 10 euro per persoon. De voorwaarde is wel dat er minstens 30 inschrijvingen zijn. De markt bevindt zich in de grotten van Valkenburg. Je krijgt er de kans om enkele souvenirs te kopen, een drankje of hapje te nuttigen of simpelweg te genieten van de gezellige kerstsfeer.


Omstreeks 18h. rijden we door naar Maastricht. Daar bezoeken we Winterland op het Vrijthof. Hier zullen we eerst een hapje eten. Hierna krijg je de kans om souvenirs te kopen en gezellig rond te wandelen in deze kleine stad. Als je zin hebt kan je zelfs een ritje in het reuzenrad maken en van het uitzicht genieten. Ben je eerder in een sportieve bui kan je altijd een paar rondjes schaatsen op de schaatsbaan die zich in het midden van Winterland bevindt. Natuurlijk kan je ook gewoon een drankje consumeren in de ambiance-tent naast de schaatsbaan.

Om 22.30h. vertrekken we met zijn allen terug naar het hoogseizoen. Degene die willen kunnen hier nog gezellig napraten.

Peter Janssen wint kaartavond in het hoogseizoen


Het personeel had de gepaste oufit aangetrokken voor Halloween

Peter Janssen werd de winnaar van de jaarlijkse kaartavond in het hoogseizoen en heeft als eerste een prijs mogen uitkiezen. Hij koos dan ook onmiddellijk voor het halfjaarlijks abonnement van KRC Genk.


31 oktober was het Halloween, maar in het hoogseizoen vond ook de jaarlijkse kaartavond plaats. Elk jaar organiseert het garnizoen, carnavalvereniging van het hoogseizoen, samen met de KRC-supportersclub van het hoogseizoen, een kaartavond om wat geld in het laatje te krijgen. De opbrengst wordt dan verdeeld tussen beide verenigingen.

Net zoals ieder jaar waren er weer velen die zin hadden om een paar spelletjes te kaarten. Toch waren er ook nog vele andere klanten die een pintje kwamen drinken. Dit jaar waren er 30 inschrijvingen. Elke deelnemer kaartte tien bomen in het totaal. Na ieder spel trokken de deelnemers een tafelnummer. Aan die tafel moesten ze dan plaatsnemen om de volgende boom te kaarten.

Op het begin van de avond kregen de kaarters, maar ook alle andere klanten de kans om lotjes voor de tombola te kopen. De nummers werden tijdens de pauze getrokken door de onschuldige hand, Sara. Vele prijzen werden uitgereikt. Kilo's aardbeien, peren, appelen, aardappelen, tomaten vlogen de deur uit. Ook konden de deelnemers zuipkaarten voor in de bus naar de voetbal, rekenmachines én zelfs cadeaubonnen voor de brantano winnen. En als je een grote KRC-Genkfan was en veel geluk had, kon je zelfs één seizoen gratis met de bus mee naar de voetbal gaan.

Rond 00.30h. werd de laatste boom gekaart. Nadat alle punten binnen waren , duurde het nog een half uur voordat de winnaar bekend werd. Peter Janssen was de grote winnaar van de jaarlijkse kaartavond en mocht als eerste een prijs uitkiezen. Hij heeft voor het halfjaarlijks abonnement van KRC Genk gekozen. Alle andere deelnemers mochten op hun beurt ook nog iets kiezen uit de overige prijzen. Ze hadden de keuze uit onder meer wijnen, champagne, cadeaubonnen, pyama's, lege CD's, usb-sticks en een weegschaal.

woensdag 31 oktober 2007

Nieuwe specialiteit van het huis: "de belegen plank"

Vanaf volgende maand is "de belegen plank" nieuwe specialiteit van het huis in 't hoogseizoen.


Vanaf 1 november 2007 kan je in café 't hoogseizoen een belegen plank bestellen. Je kan kiezen tussen twee verschillende plankjes. Kies je voor het plankje belegd met kaas, kan je genieten van 6 verschillende kazen nl. Cambozola, Rambolnoten, Chamois d'or, Chaumes, Franse Brie en Pecorino. Ben je toch niet zo een kaasliefhebber, kan je nog altijd kiezen voor drie soorten parmaham. Beiden worden geserveerd met zwart brood en mosterd.

"Met een trappist van de maand of een heerlijk glaasje rode wijn is dit zeker een aanrader" , zegt Koen Geurden, uitbater.

"De belegen plank" wordt aangeboden voor 5 euro.

maandag 29 oktober 2007

De Zuipkaartbox


















Sinds kort kunnen de klanten van het Hoogseizoen een zuipkaart van 33 consumaties winnen. Het enige wat hij of zij moet doen is zuipkaarten kopen en deze, als ze vol zijn, in de Zuipkaartbox deponeren.


"De zuipkaart" bestaat al enkele jaren in het Hoogseizoen. Ze geeft de klanten de mogelijkheid om Jupiler en frisdranken te consumeren aan de prijs van slechts €1.30. Een Zuipkaart kost €15 en is goed voor 11 consumaties. "De Zuipkaartbox" daarentegen is een nieuwe klantendienst die Koen sinds kort heeft bedacht. Als de zuipkaart vol is kan men deze in "De Zuipkaartbox" deponeren. Elke eerste zondag van de maand trekt een onschuldige hand een kaartje uit de box. De winnaar ontvangt dan een zuipkaart van maar liefst 33 consumaties.

In september werd Georgette de eigenaar van de zuipkaart, in oktober was Frank de winnaar. Zondag 4 november weten we wie de volgende gelukkige is.

The Beauty and the Nerd Party

Vrijdag 19 oktober vond er in het Hoogseizoen "the Beauty and the Nerd Party" plaats. Alle mannen verkleedden zich voor deze gelegenheid als nerd en alle vrouwen als beauty of omgekeerd. Roberto Peroni was de "special guest DJ" nl. Steve Urkel. Later op de avond werden er natuurlijk ook prijzen uitgereikt voor de best verkleden.


Vrijdagavond 19 oktober omstreeks 22h. ving "the Beauty and the Nerd Party " aan. Het feestje is gebaseerd op de reality-reeks "Beauty and the Nerd" op VTM. Hier worden de nerds gekoppeld aan de beauties. Tijdens de uitzendingen moeten ze opdrachten vervullen. Dit zorgt vaak voor hilarische situaties.

Ook in het Hoogseizoen werd er alvast veel gelachen. Tegen 22.30h. begon het volk binnen te stromen. Alle vaste klanten waren weer van de partij. Toen de eerste polonaise uit de boxen klonk kon het feest niet meer op.

Tegen 00.30h. was het uiteindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Iedereen die aanwezig was moest stemmen op een nerd en op een beauty. Alle stemmen werden door de juryleden, Koen en Kipi, geteld. Voor de nerds heeft Mark Rijskens de eerste prijs behaald. Voor de beauties was ik vreemd genoeg de gelukkige aangezien ik toch wel als nerd verkleed was. Beiden kregen we een fles champagne.

dinsdag 16 oktober 2007

Café "Het Hoogseizoen" in Genk


Beste lezers,

De komende 3 maanden ga ik jullie alle nieuwtjes vertellen over café "Het Hoogseizoen" in Genk. Mijn papa is 13 jaar eigenaar geweest van het café en heeft het eind vorig jaar overgegeven. De nieuwe eigenaar is een goede vriend van mij, Koen Geurden. Er is altijd wel iets te beleven. Dit is dan ook de reden waarom ik dit onderwerp heb gekozen om over te bloggen.

Na zijn 4 voorgangers heeft Koen eindelijk het besluit genomen om "Het Hoogseizoen" over te nemen. Na lang getwijfeld te hebben om de naam al dan niet te veranderen naar "Het Verschil" heeft hij toch "Het Hoogseizoen" behouden.

Café "Het Hoogseizoen" is iedere dag open vanaf 16h. en in het weekend om 15h. met dinsdag als sluitingsdag.