maandag 17 december 2007

meningen over rookverbod zijn verdeeld in 't Hoogseizoen

De meningen over eventueel rookverbod in 't Hoogseizoen zijn verdeeld. Dit blijkt uit de enquête van vorige week op mijn blog.


32% van de klanten van 't Hoogseizoen vindt het geen enkel probleem. 14% wil het liever niet maar vindt het toch ook iets hebben om buiten gezellig een sigaret te roken. 23% vindt het echt niet leuk, maar zal er ook niet voor thuis blijven. 29% zegt liever thuis te blijven.


Vele eigenaars, inclusief Koen, hopen dat het algemeen rookverbod zo lang mogelijk uitgesteld wordt. Hoewel de meeste zaken een vast cliënteel hebben, vrezen ze er toch voor. De uitslag van de enquête spreekt voor zich.

rookverbod zorgt voor onrust in de horeca

Reserveringen voor de eindejaarsfeesten in restaurants en feestzalen is enorm gedaald ten opzichte van vorig jaar. De reden hiervoor is het algemene rookverbod in horecazaken dat in 2007 van start ging.


De Belgische horeca krijgt voor het eerst te maken met het rookverbod tijdens de feestdagen. Eigenaars van feestzalen en restaurants vrezen voor 20 % minder reserveringen met de eindejaarsfeesten. Verstokte Vlaamse rokers wippen steeds vaker de grens over als ze op restaurant willen gaan. Ook met eindejaar zal dit hoogstwaarschijnlijk het geval zijn.


Cafés of tavernes waarvan het aandeel van de bereide maaltijden minder dan een derde bedraagt van het geheel van voedingsmiddelen die worden aangeboden vallen niet onder het rookverbod. Zij moeten voorlopig nog niet panikeren. Toch stellen vele cafébazen zich de vraag de vraag : "hoe lang nog?"

woensdag 5 december 2007

Oostenrijk komt naar het Hoogseizoen

Dit jaar moet je geen geld meer uitgeven aan een skivakantie. Oostenrijk komt naar hier, meer bepaald naar 't Hoogseizoen. Vrijdag 14 december opent Koen zijn enige echte après-skibar.

Al wie zich verheugd heeft op de gezelligheid van de koude wintermaanden, moet zeker een kijkje komen nemen in de winterbar van café 't Hoogseizoen. Eén ding is zeker: de borreltjes en de schlagers zullen niet ontbreken.
De bar zal iedere dag geopend zijn van 20h. tot 2.00h.

't Hoogseizoen organiseert wijndegustatie


Hou je van een lekkere kaasschotel met een heerlijk glaasje wijn, kom dan zondag 9 december zeker naar 't Hoogseizoen.



Wijnkenner Adam Szak stelt zondagnamiddag om 14h. zijn beste wijnen voor. De aanwezigen proeven elk vier witte en vier rode wijnen . Voor iedere fles bespreekt Adam de wijn in het kort.

Koen biedt die dag ook nog een rijke kaasschotel aan. De kostprijs van het hele pakket bedraagt 14 €. Ben je toch niet zo een kaasliefhebber en wil je enkel de wijnen proeven kan dit ook voor 3 €. Schrijf je dus snel in, maar wacht niet meer te lang, want de plaatsen zijn beperkt.